Bevrijdingsdag, vrijheid en vrij zijn. Laten we er even bij stilstaan.

Bevrijdingsdag, vrijheid en vrij zijn. Laten we er even bij stilstaan.


Gisteren was het 4 mei, dodenherdenking. Vandaag is het 5 mei, bevrijdingsdag. Gisteren zatern wij uiteraard om 20:00 uur (iets eerder 😉 )met het gezin voor de tv. We keken naar de Nationale Herdenking op de Dam. En om 20:00 twee minuten stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen dit mee krijgen en weten wat de betekenis is van 4 en 5 mei. Vandaag is het bevrijdingsdag. Laten we er even bij stil staan.

5 mei

Het is vandaag 5 mei, een nationale feestdag. Vandaag vieren wij de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945. Ook wordt op deze dag de bevrijding van het toenmalig Nederlands-Indie. En Nederland staat op 5 mei stil bij de grote waarde van vrijdheid, democratie en mensenrechten.

vrijheid

Vrijheid, vrij zijn

Gisteren herdachten we de oorlogslachtoffers en vandaag vieren we onze vrijheid. Goed, om even bij stil te staan. Helemaal in deze roerige tijd met aanslagen en gekke mensen. Want wat is vrijheid? Als ik zo om mij heen kijk hebben wij in Nederland niets te klagen wat betreft vrijheid. Je bent vrij, er is geen oorlog en elke dag ben je vrij om je eigen keuzes te maken. Niet in elk land is dit natuurlijk zo. Het is goed om daar bij stil te staan, te realiseren wat je hebt en dat wij ons vrij mogen en kunnen voelen. Ook al moet je van alles in deze maatschappij en lijkt het alsof je nooit vrij bent. Want je moet werken, een gezin ‘managen’ en je ‘moet’ook nog tijd voor jezelf maken. Maar desondanks ben je vrij. Realiseer je maar eens dat wij nooit te maken hebben gehad met een oorlog. Dat kun je je toch niet voorstellen?

Wees dankbaar

Dus kijk vandaag eens maar extra goed om je heen, besef dat je leeft in vrijheid. Wees dankbaar voor wat je hebt. Dit is de boodschap die vandaag aan je mee wil geven. 🙂

 

Liefs Sandra

 

 

 

 

3 gedachten over “Bevrijdingsdag, vrijheid en vrij zijn. Laten we er even bij stilstaan.

  1. O dat heb je heel mooi verteld…ja dit wil ik ook nog even vertellen als jou opa niet was gevlucht in die oorlog was je moeder en jij dus niet eens geboren..dus ja wees heel blij met dat wat je nu hebt .

Geef een reactie

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok

%d bloggers liken dit: